Skip to content

Het project Kunst op Recept is volop in ontwikkeling. Hier vind je interessante publicaties en korte nieuwsberichten. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Onderaan deze pagina kan je je aanmelden.

aankondiging

Nieuwe interventie jongeren: Urban Arts Trip

Relatief veel millenials kampen met burn-out klachten of depressieve gevoelens. Speciaal voor deze groep jongeren ontwikkelde Kunst op Recept een nieuwe interventie: een mentale roadtrip van vijf avonden langs urban arts.

Interview

We zien een beweging, in de lijn van Nieuwegein.

Steeds meer gemeenten en instellingen zien de meerwaarde van culturele interventies voor mensen met psychosociale klachten. Voor iedereen die deze verrijking toejuicht, vier concrete adviezen.

aankondiging

Congres 13 november 2018

Voor beleidsmakers, zorg-, welzijn- en kunstprofessionals. De onderzoeksresultaten van het innovatieve concept Kunst op Recept worden gepresenteerd. Met een inleiding van Mark Mieras en workshops van o.m. Saskia van Grinsven (Movisie).

onderzoek

Verwey-Jonker onderzoekt effect interventies

Naast een literatuurstudie en een enquete onder deelnemers, gebruikt het Verwey-Jonker Instituut nog een onderzoeksinstrument: de 'Effectencalculator'.

Interview

Deelnemer Renske Pouw over interventie Lifeline

Renske Pouw gaf zichzelf een jaar de tijd om de bron van haar depressie te achterhalen. De interventie Lifeline heeft haar veel gebracht: zelfinzicht, antwoorden en stabiliteit.

Verslag

Kunst biedt talloze ingangen om echt contact te maken

Joyce Vlaming is projectleider Kunst en Cultuur bij de zorgorganisatie AxionContinu. Op de laatste bijeenkomst van Kunst op Recept (13 mrt) onderstreepte ze het belang van kunstbeoefening.

Verslag

Stijgende lijn inschrijvingen bewijst behoefte

Projectleider Marjo Schlaman neemt een stijgende lijn waar: 'De bekendheid neemt toe en het aantal inschrijvingen stijgt.' In een notendop een verklaring voor dit succes.

Interview

'Ik kom wel, maar kan helemaal niks hoor!'

Op woensdagavonden begeleidt kunstdocente Marcia 10 deelnemers die niet lekker in hun vel zitten. Tijdens de interventie 'Ontspan en creƫer' is net zoveel aandacht voor kunst als voor het leven.

publicatie

Bevlogen betoog Roelof Hortulanus

Emeritus prof. dr. Roelof Hortulanus en gastspreker tijdens de bijeenkomst op 26/9 hield een bevlogen betoog over de wisselwerking tussen kunst, gezondheid en welzijn.

Oeps! je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om de website van Kunst op Recept veilig te bekijken. Update mijn browser nu

×