Skip to content

Het project Kunst op Recept is volop in ontwikkeling. Hier vind je interessante publicaties en korte nieuwsberichten. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Onderaan deze pagina kan je je aanmelden.

Verslag

Stijgende lijn inschrijvingen bewijst behoefte

Projectleider Marjo Schlaman neemt een stijgende lijn waar: 'De bekendheid neemt toe en het aantal inschrijvingen stijgt.' In een notendop een verklaring voor dit succes.

Interview

'Ik kom wel, maar kan helemaal niks hoor!'

Op woensdagavonden begeleidt kunstdocente Marcia 10 deelnemers die niet lekker in hun vel zitten. Tijdens de interventie 'Ontspan en creëer' is net zoveel aandacht voor kunst als voor het leven.

publicatie

Bevlogen betoog Roelof Hortulanus

Emeritus prof. dr. Roelof Hortulanus en gastspreker tijdens de bijeenkomst op 26/9 hield een bevlogen betoog over de wisselwerking tussen kunst, gezondheid en welzijn.

Verslag

Voor wie is Kunst op Recept effectief?

De initiatiefnemers van Kunst op Recept kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Een kort verslag van de interessante discussie over bij wie en wanneer Kunst op Recept het beste past.

Interview

Docent Gineke Otter over nieuwe interventies

In december start een nieuw seizoen cursussen en workshops voor cliënten. Beeldend docente Gineke Otter vertelt wat er zo bijzonder is aan de interventies van Kunst op Recept.

onderzoek

Onderzoek kunst en positieve gezondheid

Samen met Movisie en Hogeschool Windesheim heeft het LKCA het onderzoek 'Kunst en positieve gezondheid' afgerond. Hier vind je meer over de achtergrond en een link naar het officiële rapport.

onderzoek

Ervaring met Kunst op Recept positief

Het Verwey-Jonker instituut onderzoekt de opbrengst van de interventies van Kunst op Recept. Een blik op de eerste resultaten.

Interview

Huisarts over 25 jaar: Even langs bij Jannie

‘Als we over 25 jaar nog huisartsenpraktijken hebben functioneren ze echt anders,’ zegt Jan Joost Meijs – huisarts en directeur van De Roerdomp.

Oeps! je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om de website van Kunst op Recept veilig te bekijken. Update mijn browser nu

×