Skip to content

Voor wie is Kunst op Recept effectief?

Onderdeel van de bijeenkomst op 26 september was de discussie over wie je, wanneer doorverwijst naar Kunst op Recept. Aanwezig waren Martijn Stekelenburg (Wethouder Cultuur in Nieuwegein), professionals uit de gezondheidszorg, kunst en welzijnsorganisaties, beleidsambtenaren, DE KOM en het LKCA.

Kunst op Recept: Voor wie met welke zorgvraag?
In aanmerking komen mensen tussen de 25 en 55 jaar, die te maken krijgen met lifevents, zoals werkloosheid, verhuizing, echtscheiding en het hebben van jonge kinderen. Ook mensen met depressieve klachten - of die al langere tijd ziek thuis zijn - komen in aanmerking. De aanwezigen benoemden dat de interventies ook heel geschikt zijn voor jongvolwassenen. Velen noemden ook dat scholen en consultatiebureaus opmerken dat er mogelijk thuis iets aan de hand is en waar een culturele interventie waardevol kan zijn voor ouders en verzorgers.

Veel antwoorden in handleiding Kunst op Recept
Verder werd er gebrainstormd over de rol van betrokken professionals en hoe die nieuwe interventies in bestaande werkwijzen kunnen implementeren. Ook kwamen praktische vragen aanbod over het proces van doorverwijzen via welzijnscoach, POH of rechtstreeks. Hoe er gezorgd kan worden voor een warme overdracht zonder dat er te veel ‘intake’ gesprekken zijn met cliënten en hoe de bescherming van de privacy geregeld moet worden. Deze laatste vragen worden met de betrokken partijen uitgewerkt in een beschreven werkwijze die onderdeel wordt van een handleiding Kunst op Recept.

In februari volgt een nieuwe bijeenkomst, wil je daarbij zijn? Meld je dan alvast aan via kunstoprecept@dekom.nl

Oeps! je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om de website van Kunst op Recept veilig te bekijken. Update mijn browser nu

×